Alle dichters hebben gouden helikoptersWat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert tot Jonker) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.
Uitvoerende Joost Oomen
Locatie De Cultuurhoek Driebergen
Aanvangstijd 24 november 2023 - 20:15
Beschikbaarheid Beschikbaar

Je gegevens

Kies het aantal kaartjes (maximaal 6)

€ 16,50
€ 0,00
nog 11 kaarten beschikbaar
€ 18,50
€ 0,00
nog 33 kaarten beschikbaar

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Ik ben geïnteresseerd in cultuur in de regio en wil graag op de hoogte blijven van het aanbod van Podium Z-O-U-T Heuvelrug.Voorwaarden


0 kaartjes
€ 0,00