programmaoverzicht Cultuurhuizen Heuvelrug
 
Bekijk de online versie
 
 
Cultuurhuizen Heuvelrug  
Seizoen 2020-2021
Een overzicht
 
 
Programmaoverzicht   |   Kaartverkoop   |   Contact
 
 
Een nieuw begin
 
poster Cultuurhuizen Heuvelrug seizoen 2020 2021
 
Het culturele seizoen staat in de startblokken. Nu al kunnen we zeggen dat het een bijzonder seizoen wordt. Niet alleen doordat we te maken hebben met het virus en de daarbij behorende beperkingen, maar gelukkig ook door het meer dan mooie en complete programma. Voor alle leeftijden en in heel de Utrechtse Heuvelrug. Van muziek tot cabaret, voor ieder wat wils. Een echt topseizoen!
 
  Overzicht seizoen 2020-2021    
 
 
 
Krul Muziek: Hé, wie zit er op de wc?
 
 
kindermuziektheater De Binder Leersum, vr 4 sept

Krul Muziek geeft bijzondere concerten voor de allerjongsten.

Interactief en leerzaam.
 
dreumesconcert (1,5 tot 2,5 jaar), start om 09:30 uur
 
dreumesconcert (1,5 tot 2,5 jaar), start om 09:30 uur
 

De kinderen spelen kiekeboe spelletjes, dansen mee en krijgen materiaal om zelf muziek mee te maken. Ze worden helemaal betrokken bij het concert en ervaren de viool, altviool en cello van heel dichtbij.

Een concert voor verwonderde oortjes, dansende voetjes en wiebelende kontjes!

 
  Meer info    
babyconcert (0 tot 1,5 jaar) start om 10:15 uur
 
babyconcert (0 tot 1,5 jaar) start om 10:15 uur
 

Je wiebelt en wiegt samen op zwierende walsjes en de brommende beer van de cello maakt je aan het lachen. Je baby speelt met de rammelaar mee op de vrolijke vioolmuziek en valt in een heerlijke slaap op de zachte tonen van het toverspeeldoosje. Een muzikaal avontuur voor baby’s.

 
  Meer info    
 
peuterconcert (2,5 tot 4 jaar) strat om 11:15 uur
 
peuterconcert (2,5 tot 4 jaar) strat om 11:15 uur
 

Een concert vol dierenvrienden die lang moeten wachten voor de deur van de wc opengaat… Beer moet nodig, loopt naar de wc. De deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Zing, dans en speel mee op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin met de dieren. Maar… pas op voor het wc-papier!

 
  Meer info    
 
 
Henk & Ingrid: De Nederlandse Taalshow
 
 
Henk & Ingrid: De Nederlandse Taalshow
taalvoorstelling De Binder Leersum, di 8 sept 20:15 uur
In De Nederlandse Taalshow speelt het echtpaar Henk en Ingrid met hulp van buurvrouw Conchita en het publiek een spannende quiz over de Nederlandse taal. Vol humor, zang, dans en een vleugje drama, speciaal voor iedereen - jong en oud - die de Nederlandse taal op een leuke manier wil bijspijkeren. Natuurlijk wordt er in de show ook gezongen en gedanst. En heeft Henk soms een oogje op Conchita?

Met mooie prijzen voor de winnaars.
  Meer info    
 
 
 
 
Flip en de Noormannen zingen Leonard Cohen
 
 
Flip en de Noormannen zingen Leonard Cohen
concert, Allemanswaard Amerongen za 26 sept 20:15 uur
Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Resultaat? Een volledig uitverkochte theatertournee. Met zijn band De Noormannen brengt Flip dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn hand.
  Meer info    
 
 
 
 
Kentucky Snake Oil: American roots music
 
 
Kentucky Snake Oil: American roots music
concert, Allemanswaard Amerongen, vr 2 okt 20:15 uur
Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet kunt blijven stilzitten: Kentucky Snake Oil brengt een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.
  Meer info    
 
 
 
 
Ruth Bakker: Loet bij Oma op de Pannenkoekenboot
 
 
Ruth Bakker: Loet bij Oma op de Pannenkoekenboot
kindermuziektheater 3+ de Bibliotheek Z-O-U-T Maarn, vr 9 okt 15:00 uur
Loet gaat bij Oma logeren en dat vindt ze best spannend. Oma woont ver weg, op een klein eiland, en is wel een beetje raar. Tijdens het logeren vertelt Oma dat ze vroeger pannenkoeken bakte op een piratenschip. En zo begint een mooi avontuur. Geïnspireerd door het boek ‘Oma Vogeltje’ van Benji Davies.
  Meer info    
 
 
 
 
Mirthe Dokter & Tim Hammer: De Balts
 
 
Mirthe Dokter & Tim Hammer: De Balts
jeugdmuziektheater 8+ CultuurHoek Driebergen, za 24 okt 15:00 uur
Vallen en opstaan, opnieuw proberen om uiteindelijk met volle overgave te imponeren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit gedrag en de verwantschap met de mens. In deze montagevoorstelling tonen zij eigen versies van de dierlijke baltstaal. Een cross-over tussen kunst en wetenschap. Ook leuk voor volwassenen.
  Meer info    
 
 
 
 
Farbod Moghaddam: Vers van de Pers
 
 
Farbod Moghaddam: Vers van de Pers
Cabaret Allemanswaard Amerongen, do 5 nov 20:15 uur
Geproduceerd in Iran en geassembleerd in Nederland, Farbod Moghaddam - winnaar juryprijs Leids Cabaret Festival 2018 - neemt je mee op een mysterieuze reis door zijn ziel. Verwacht een avond vol emotie, inspiratie én sarcasme. Farbod combineert Nederlandse nuchterheid met Iraans temperament met zijn blik gericht op de wereld. Hij is bot, maar ook persoonlijk en kwetsbaar. Ogenschijnlijk tegenstrijdig, dus spannend.
  Meer info    
 
 
 
 
Mannen van Naam: De Duivelsbrug
 
 
Mannen van Naam: De Duivelsbrug
theaterconcert Allemanswaard Amerongen, vr 20 nov 20:15 uur
Met hun sympathieke presentatie creëren de Mannen van Naam een huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Tussen de nummers door vertelt zanger Ton Smulders het verhaal van De Duivelsbrug, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Een oude sage die nog steeds actueel is en dient als spiegel: was alles wel zo anders vroeger?
  Meer info    
 
 
 
 
 
En verder dit seizoen...
voor jong en oud, in middag en avond
 
Natuurlijk loopt het seizoen nog veel verder door. Wil je weten wat er allemaal op de planning staat? Neem dan een kijkje op de website of haal de folder bij een van de vestigingen.

Altijd op de hoogte van actuele zaken rondom programmering Cultuurhuizen Heuvelrug? Volg ons dan via Facebook & Twitter.
 
  Overzicht seizoen 2020-2021    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw  
 
 
Cultuurhuizen Heuvelrug
Hoofdstraat 164 | 3972 LG Driebergen-Rijsenburg