de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
Collectie
Webshop
Nieuws
 
 

Niets is zo leuk en belangrijk als voorgelezen worden. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen -landelijke start woensdag 20 januari- leest iedereen voor uit het Prentenboek van het Jaar 2021 'Coco kan het!'. 


Lees 'Coco kan het!' voor in de klas of op het kinderdagverblijf en je zult merken dat je spontaan een lach op je gezicht krijgt. De sfeervolle illustraties geven de emoties goed weer. Ook zie je de tegenstelling tussen falen en slagen. Elke bladzijde toont speciale details. Een prentenboek om voor te lezen aan peuters en kleuters. Herkenbaar voor iedereen, groot en klein.

De Nationale Voorleesdagen 2021   S
 
 
Jeugdboekenrecensent Jaap Friso heeft een inspirerend filmpje gemaakt met leuke boekentips, omdat zijn geplande lezing helaas vervalt. Natuurlijk hopen we Jaap volgend jaar wel te kunnen ontvangen.

Meer tips van Jaap Friso? Kijk ook eens op zijn blog JaapLeest.nl of luister de De Grote Vriendelijke Podcast.
Laat je inspireren...   S
 
 
Dit jaar zijn er geen fysieke voorleesfeestjes in de Bibliotheek Z-O-U-T. We hebben een leuk alternatief: Meisje Sanne leest voor uit 'Coco kan het!'. Kies je eigen moment om met elkaar te luisteren en te genieten van het verhaal van Coco. Beschikbaar vanaf woensdag 20 januari.

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Kijk en luister naar Meisje Sanne vanaf 20 januari   S
 
 

Dit jaar verschijnt 'Coco kan het!' ook in het Pools, Turks en Arabisch. Waarom? Omdat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling. Het helpt  kinderen om zichzelf gemakkelijker te verplaatsen in de ander. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal -welke taal dat dan ook is- kinderen helpt bij het leren van de schooltaal, Nederlands dus.

De boekjes zijn, zodra de vestigingen weer opengaan, gratis op te halen bij de Bibliotheek Z-O-U-T. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Vragen? Mail ons   S
 
 
Mini-editie Coco het kan!

Het Prentenboek van het Jaar 2021 verschijnt in een speciale mini-editie.

Deze mini-editie is vanaf 20 januari tot en met 30 januari 2021 verkrijgbaar bij je lokale boekhandel voor € 5,25.

 

Als je gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek Top 10. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters én voor verwerking in hun spel.

Prentenboek Top 10   S
 
Luister
 
Kleur
Knutsel
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S