de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
Collectie
Webshop
Nieuws
 
26 maart | 2 april
 

Ukkies gebruiken media thuis, maar ook op de voorschoolse en buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Steeds vaker wordt de tablet ingezet om te lezen, spelen of zingen. Hoe kun je als school/kinderopvang media bewust en veilig inzetten én zorgen dat kinderen er plezier aan beleven?

De Media Ukkie Dagen zijn hét moment om aandacht hieraan te besteden! Ga samen aan de slag met digitale boekjes en leuke apps. Of ga met ouders in gesprek over hoe je ukkies het beste kunt begeleiden in de omgang met media.

Meer info   S
webinar
 

Woensdag 31 maart verzorgt Denise Bontje -van Mediasmarties.nl- een webinar voor ouders en professionals. Onder de titel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ neemt Denise je mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Een webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen. Het webinar is gratis te volgen op woensdag 31 maart van 20:00 tot 21:00 uur.

Attendeer ook ouders op dit webinar!

Alle info over 't webinar   S
 
Mediasmarties heeft voor de Media Ukkie Dagen twee WegWijzers (2-4 jaar & 5-6 jaar) over het thema ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ ontwikkeld.

De WegWijzers kun je gebruiken om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm, binnen en buiten.

Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is. We dagen je uit om waar mogelijk de media samen te gebruiken. Daarmee zorg je voor de begeleiding die (jonge) kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.
Download de WegWijzers   S
 
Wegwijs in media-opvoeding
 

Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wilt je kind goed begeleiden maar je weet niet altijd hoe. De ‘MediaDiamant’ helpt.

Het model is ontwikkeld door diverse Nederlandse experts in mediaopvoeding; een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

MediaDiamant   S
Mediagesprek
 
Een laagdrempelige variant van de MediaDiamant is het mediagesprek.

Alle informatie is in eenvoudig Nederlands geschreven en is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Turks en Arabisch.
Naar het mediagesprek   S

Digitale prentenboeken én voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Wist je dat je met een bibliotheekaccount gratis gebruik kunt maken van Bereslim en de Voorleeshoek

Een overzicht   S
 
De Voorleeshoek
 
Bereslim
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S