de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
Collectie
Webshop
Nieuws
 
 

Onze webshop voor het nieuwe schooljaar is weer gereed. Het aanbod educatieve producten voor schooljaar 2021/2022 is geactualiseerd. Hierin vind je vernieuwde collecties leesbevordering, themacollecties én collecties ter ondersteuning van de zaakvakken.

Tip: probeer zoveel mogelijk voor de start van de zomervakantie je bestellingen voor het hele schooljaar door te geven. Per periode kun je tot vier weken voor de afleverdatum bestellen. Belangrijk om te onthouden: ons aanbod is niet onbeperkt. Daarom ons advies: bestel op tijd!

 

 
Direct naar de webshop   S
 
 

Het netwerk leescoördinatoren heeft als doel de leesbevordering binnen het primair onderwijs te stimuleren door uitwisseling van ervaringen, presentatie van nieuwe boeken en producten, inhoudelijke impulsen en samenwerking. Het netwerk functioneert als spil in de relatie bibliotheek en basisscholen.
In de netwerkbijeenkomsten is steeds aandacht voor kinderboeken, activiteiten, werkvormen en professionalisering.

Data voor schooljaar 2021/2022:

  • woensdag 15 september 2021  
  • woensdag 6 april 2022
 
Meld je aan  
 

Goed nieuws! Vanaf nu kun je als school gebruik maken van de diensten van NBDBiblion voor het, met flinke korting, bestellen van je boeken voor de schoolbibliotheek.

NBDBiblion is de vaste leverancier voor bibliotheken. De boeken die je ontvangt, zijn verstevigd en voorzien van een rugetiket met barcode om te koppelen in schoolWise. De ruime keuze wordt gepresenteerd op onderwijsniveau via thema-pagina’s. Daarnaast vind je er inspiratielijsten en aanbiedingen voor zowel voorschools, primair als voortgezet onderwijs.

 
Naar de NBD   S
 
 

Voorjaar 2022 start de training Open Boek 3.0. Schrijf je nu alvast in voor deze training en word leescoördinator op jouw school, de drijvende kracht achter leesbevordering op school. Jij zorgt voor de basis, zodat alle leerlingen met plezier (gaan) lezen! 

De training is geactualiseerd en uitgebreid. Er zijn vijf studiebijeenkomsten op woensdagmiddag van circa drie uur per keer.  

 
Open Boek 3.0   S
 
 

Wil je op een vernieuwende manier aan de slag gaan met de Kinderboekenweek? Dát kan met de Kinderpodcast Battle! Een wedstrijd die draait om de leukste en origineelste podcast gemaakt door kinderen van groep 6, 7 en 8. Kinderen worden uitgedaagd om deze zomer een podcast te maken van maximaal 5 minuten die past bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil! Kinderen kunnen fantaseren over beroepen die misschien helemaal nog niet bestaan. Een boek bespreken dat past bij de Kinderboekenweek. Of iemand interviewen met het beroep van hun dromen. Check voor tips en een lesbrief de website. De wedstrijd loopt van juni tot en met augustus. 

 
Meedoen   S
 
Lid of geen lid van de Bibliotheek. Tijdens de zomervakantie bieden we alle jeugd & jongeren van 0-18 jaar eenvoudig toegang tot de complete jeugdcollectie van e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Met dit tijdelijke account kunnen kinderen 10 e-books en 10 luisterboeken lenen en lezen, met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch.
 
Online bibliotheek   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S