de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
Collectie
Webshop
Nieuws
 
 

Ter voorbereiding op De Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari) is Jaap Friso van JaapLeest onze gast. Hij verzorgt een inspirerende workshop voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten van groep 1, 2 en 3, ouders en overige geïnteresseerden.

Jaap Friso is al zijn hele leven geïnteresseerd in kinderboeken en publiceert al meer dan 25 jaar over jeugdliteratuur in diverse media.

Jaap besteedt deze avond aandacht aan het beoordelen van een boek, de Top 10 van De Nationale Voorleesdagen en De Grote Vriendelijke Podcast. Daarnaast gaat hij vooral ook in op trends en ontwikkelingen in prentenboeken (denk aan diversiteit). Zo komen er deze avond veel titels voorbij.

De Readshop Doorn is aanwezig met een verkooptafel.

 
aanmelden   S
 
 
Deze doorlopende leerlijn mediawijsheid/digitale geletterdheid is vernieuwd. Alle leerlingen krijgen lessen over 7 thema's, die elk schooljaar terugkomen. De 7 lessen per schooljaar duren tussen de 20 en 50 minuten per les en zijn exact afgestemd op de leeftijd, belevingswereld en het onderwijsniveau en leervermogen van de leerlingen. Je kunt zelf bepalen of je de lessen binnen een korte periode organiseert of verspreidt over een langere periode. De lessen zijn gratis te downloaden. Wil je hulp van onze mediacoach? Stuur een mail aan: mediacoach@bibliotheekzout.nl
 
Aanmelden  
 
 

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media voor groep 7 en 8. Tijdens Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) vindt de landelijke wedstrijd plaats waar duizenden klassen strijden om de titel 'Meest mediawijze klas van Nederland'. Meedoen aan MediaMasters is gratis. 
Aanmelden   S
 
 
 

dinsdag 8 november 2022, 20:00 uur: webinar voor ouders met kinderen in het basisonderwijs

Speciaal voor ouders met kinderen in het basisonderwijs (8-12 jaar) organiseren we op dinsdag 8 november om 20:00uur een webinar over het online mediagebruik van kinderen. Wat doen ze online en hoe actief zijn ze online? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? 

 
Aanmelden  
 
 

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit schooljaar voor de 30e keer georganiseerd! Het is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Is het niet fantastisch als je je schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en misschien zelfs in de provincie? Wie weet zit De Nationale Voorleeskampioen 2023 wel op jullie school! Meld je schoolkampioen voor 12 december aan.

 
Aanmelden schoolkampioen   S
 
 
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S