de Bibliotheek Z-O-U-T
 
 
 
Collectie
Webshop
Nieuws
 
 

Afgelopen periode is er hard gewerkt om ons educatief aanbod te vernieuwen. Benieuwd naar ons aanbod voor aankomend schooljaar? Je kunt meteen bestellen. Ons aanbod is niet onbeperkt. Bestel op tijd! 

 
naar de webshop   S
 
 

HackShield in de Bieb is een Augmented Reality Quest waar kinderen in groepsverband de strijd tegen desinformatie aangaan. Leerlingen gaan op zoek naar in de bieb verstopte QR-magneten waarmee nepnieuws opgespoord wordt. Daarna gaan de spelers in boeken, kranten en andere betrouwbare bronnen op zoek naar de échte informatie, om zo desinformatie uit de bibliotheek te verbannen. 
HackShield in de Bieb is een mediawijsheidsgame die we dit jaar als pilot uitzetten voor groep 6 van het primair onderwijs. Doet jouw groep mee? Meld je snel aan.

 

 
aanmelden   S
 
 
 
Onlangs is de website www.rijketeksten.org geopend. Hier vind je informatie over wat rijke teksten zijn, hoe je ze herkent en waarom het zo belangrijk is ermee te werken. Ook vind je hier voorbeelden van rijke teksten voor leerlingen van 6 tot 18 jaar om jouw taal- en zaakvaklessen mee te verrijken.
 
naar Rijke teksten  
 

Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie.Tijdens Vakantielezen gaan kinderen op schattenjacht. Door de opdrachten te doen kunnen er 6 schatten verzameld worden. Zijn alle spellen gedaan en zijn de 6 schatten gevonden? Dan maakt de deelnemer kans op één van de tien tablets. De Bibliotheek verloot prijzen onder de teams die alle opdrachten hebben voltooid.

 
naar vakantielezen   S
 

De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen! Op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat je kunt doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. 

 
gi-ga-groene boeken   S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S